درباره AdsPlot

AdsPlot.com یک وب‌سایت تخصصی است که به مباحث علمی و حرفه‌ای تبلیغات بازرگانی و ارتباطات برند می‌پردازد. تلاش نویسندگان این است که با نگاهی بینارشته‌ای نسبت به این حوزه‌ها، به سهم خود بتوانند بخش کوچکی از کمبودهای محتوای آموزشی مرتبط را جبران کنند و مطالب روزآمد و منسجمی را در دسترس علاقمندان این رشته‌ها قرار بدهند.

باور ما این است که تبلیغات و مدیریت برندها را نمی‌توان از فرهنگ جدا تصور و تعریف کرد و شاید یکی از ریشه‌های معضلات بی‌شمار این حوزه‌ها در کشور ما، ناشی از غفلت نسبت به ماهیت فرهنگی آن‌ها است. سیطره نگاه اقتصادی یا هنری صِرف نسبت به تبلیغات، به جز انواع تبعات اجتماعی و اقتصادی که به همراه خود دارد، نوعی جزم‌اندیشی رشته‌ای را دامن می‌زند که از منظر آموزشی نیز، مانعی برای تفکر، یادگیری، همکاری و تعامل است. از این رو، سایت AdsPlot.com همه کسانی را که چنین دغدغه‌ای دارند مخاطب اصلی خود می‌داند و صمیمانه پذیرای مطالب تخصصی، نقدها و نظرهای آنان خواهد بود.

لطفا مطالب و دیدگاه‌های خود را از طریق ایمیل Info[AT]AdsPlot[DOT]com برای ما ارسال بفرمایید.

نام دامنه سایت از دو واژه Ads و Plot تشکیل شده است که اولی در زبان انگلیسی به معنای “آگهی‌های تبلیغاتی” است و در زبان فارسی به طور معمول “تبلیغات” خوانده می‌شود. Plot نیز یک اصطلاح تخصصی در حوزه‌های روایت‌شناسی و نقد ادبی است که در زبان فارسی به واژه‌هایی نظیر “طرح ” یا “پیرنگ” برگردانده شده است. پلات، به رخدادهایی اشاره می‌کند که برای ساخته شدن یک داستان یا بخشی از یک داستان استفاده می‌شود.



خدمات ما

درباره AdsPlot


نگارش برنامه استراتژیک ارتباطات برند

طراحی کمپین تبلیغاتی برند

مشاوره کورپوریت‌برندینگ و داستان‌پردازی برند

پژوهش، تحلیل و ایده‌پردازی

تهیه اسناد جامع ارتباطات، تبلیغات و مدیریت برند

نظارت، ارزیابی و تحلیل کمپین‌های تبلیغاتی


مشاوره، طراحی و برگزاری دوره‌های اختصاصی تبلیغات


راه‌های ارتباطی:
ایمیل:
info[AT]AdsPlot[DOT]com
AdsPlot[AT]Gmail[DOT]com
Instagram/ Telegram/ WhatsApp: @AdsPlot


نوشته‌های تازه

کسب و کار تبلیغات از منظر اقتصاد کلان

کسب و کار تبلیغات از منظر اقتصاد کلان

اقتصاد کلان تبلیغات

موضوع اقتصاد تبلیغات به خصوص در ایران، حوزه‌ای است که کمتر مورد توجه قرار گرفته و ارائه تصویر روشنی در مورد بازار تبلیغات کشور از منظر اقتصاد کلان کار ساده‌ای نیست. ادبیات جهانی اقتصاد کلان تبلیغات نیز به تقریب وضعیت مشابهی دارد اما به هر حال می‌توان پژوهشگرانی را پیدا کرد که به این موضوع توجه کرده‌اند و تلاش کرده‌اند تا با واکاوی آمارهای اقتصادی کشورها و بازیگران اصلی این حوزه، تصویری کلی از وضعیت  کسب و کار تبلیغات شکل بگیرد. در این نوشتار، ابتدا نگاهی داریم به کتاب «هر آنچه درباره تبلیغات نیاز است بدانیم» نوشته خانم مارا آینستاین (Mara Einstein) که در سال ۲۰۱۷ منتشر شده است و سپس با اشاره به برخی مستندات و آمارهای غیررسمی موجود، تلاش می‌کنیم که وضعیت و جایگاه اقتصاد کلان تبلیغات در ایران را با آمارهای جهانی مقایسه کنیم.
وجه ممیزه کتاب «Advertising, What Everyone Needs to Know» فصل دوم آن است که یک فصل کامل به کسب و کار تبلیغات پرداخته است و این صنعت را بر اساس آمارهای اقتصادی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ بررسی می‌کند.
نویسنده کتاب، دکتر مارا آینستاین، استاد کالج کوئینز نیویورک دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و دکتری رسانه است و در سوابق او می‌توان به تجربه همکاری تبلیغاتی با تلویزیون NBC و شرکت MTV اشاره کرد.
مقایسه میزان هزینه‌کرد تبلیغات در آمریکا و در جهان
در سال ۲۰۱۴، در ایالات متحده ۱۴۲میلیون شغل تبلیغاتی وجود داشته که ۵.۸ تریلیون دلار حجم فروش در ایالات متحده را رقم زده است.
ارزش کل تبلیغات رسانه‌ای در آمریکا در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۹۰ میلیارد دلار بوده است (این عدد در سال ۲۰۲۳ به رقم ۳۶۰ میلیارد دلار می‌رسد).
ارزش کل خدمات بازاریابی در آمریکا در سال ۲۰۱۶، حدود ۴۲۰ میلیارد دلار بوده است (این عدد در سال ۲۰۲۳ به ۱۰۷۷ میلیارد دلار می‌رسد).
بودجه جهانی تبلیغات در سال ۲۰۱۵ حدود  ۵۲۰ میلیارد دلار بوده است ( سال ۲۰۲۳، حدود ۷۳۳ میلیارد دلار)
بودجه جهانی خدمات بازاریابی در سال ۲۰۱۵ حدود ۹۶۵ میلیارد دلار بوده است.
بزرگترین آگهی‌دهنده در سال ۲۰۱۴، شرکت P&G با بودجه تبلیغات جهانی ۱۱ میلیارد دلاری بوده است که رقم تبلیغات آن در آمریکا به حدود ۴.۶ میلیارد دلار می‌رسد. (در سال ۲۰۲۳ آمازون با بودجه تبلیغاتی ۲۰.۶ میلیارد دلاری در مقام نخست قرار دارد و ۴۰ درصد از کل هزینه‌کرد تبلیغات آمریکا به سه شرکت آمازون، فیسبوک و گوگل اختصاص دارد)
در سال ۲۰۱۴  برند AT&T در آمریکا بیشترین تبلیغات را داشته است (در سال ۲۰۲۳ برند آمازون بیشترین تبلیغات در آمریکا را دارد).
با بررسی آماری که در کتاب خانم مارا آینستاین آمده بود و پس از به روزرسانی ارقام آن با آخرین آمارهای موجود، می‌توان چنین نتیجه گرفت که نسبت بودجه کل تبلیغات آمریکا به درآمد ناخالص ملی این کشور در خلال سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ حدود ۱.۵ درصد بوده است. به عبارت دقیق‌تر عدد ۳۶۰ میلیارد دلاری تبلیغات آمریکا معادل ۱.۵ درصد از رقم ۲۵۴۴۰ میلیارد دلاری GDPآمریکا است. این نسبت در سطح جهان به طور متوسط به حدود ۰/۰۰۷۵ درصد می‌رسد به این معنا که آمریکایی‌ها به طور متوسط دوبرابر دیگر کشورهای جهان در بخش تبلیغات خرج می‌کنند. به هر حال آمریکا خاستگاه تبلیغات مدرن در جهان است و بدیهی است که فرهنگ رقابت‌محور کسب‌وکار آن کشور آمیختگی بیشتری با تبلیغات دادشته باشد.
گزدش مالی تبلیغات در ایران
در مورد گردش مالی صنعت تبلیغات ایران اطلاعات دقیق و مستندی منتشر نشده است اما با جستجو در محتوای وب، هر از گاهی اعداد و ارقامی از سوی برخی مسئولان در قالب مصاحبه ارائه شده است. به عنوان نمونه برای سال ۱۳۹۶، گردش مالی صنعت تبلیغات حدود ۸۰میلیارد تومان برآورد شده است و در جای دیگری عدد ۱۳۰هزارمیلیارد تومان را برای سال ۱۳۹۹ ذکر کرده‌اند. به همین نسبت در مورد تولید ناخالص ملی نیز اعداد و ارقام متفاوتی ذکر شده است.
اگر عدد ۱۳۰ همت در سال ۱۳۹۹ را ملاک بگیریم، با احتساب تورم متوسط ۴۰درصد سالانه، و با در نظر گرفتن افزایش حجم تبلیغات و ظهور رسانه‌ها و ابزارهای جدید در سال‌های اخیر، می‌توان مجموع هزینه‌کرد تبلیغات  سال ۱۴۰۳ در ایران را حداکثر حدود ۳۵۰ همت در نظر گرفت که با احتساب دلار ۶۰هزارتومانی نزدیک به ۶میلیارد دلار خواهد بود. از طرف دیگر اگر روایت بانک جهانی از GDP کشورها را در نظر بگیریم، این ۶میلیارد دلار به عنوان رقم کل هزینه‌کرد تبلیغات در ایران، در بهترین حالت چیزی بسیار کمتر از نیم‌درصد GDP خواهد بود (۳۳ هزارم درصد) که به ترتیب ۷۸ درصد کمتر از آمریکا و ۶۶ درصد کمتر از متوسط جهانی است. به عبارت دیگر بودجه‌های تبلیغاتی بخش‌های تولیدی کالاها و خدمات در کشور ما حدود یک‌پنجم آمریکایی‌ها است.
سایر کشورهای جهان نیز به طور متوسط دو برابر بیشتر از تولیدکنندگان ما برای تبلیغات بودجه صرف می‌کنند.

با توجه به عدم دسترسی به آمارهای قابل اعتماد، اعداد و ارقامی که در مورد مجموع هزینه‌کردهای تبلیغاتی در ایران ذکر شد مبتنی بر اطلاعات غیررسمی و تخمین‌های اقتصادی است، فقط برای اینکه توجه اساتید، پژوهشگران و سیاست‌گذاران تبلیغات کشور به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بخش تبلیغات در اقتصاد کشور بیشتر از گذشته جلب شود.

  1. پلت‌فرم‌ها و اقتصاد پلت‌فرمی پاسخ دهید
  2. نسبت فناوری و مدل‌ درآمدی رسانه‌؛ نگاهی به AdAge پاسخ دهید
  3. نگاهی به کتاب سفر نظریه‌ها، نوشته عباس کاظمی پاسخ دهید
  4. درباره بریف و بریفینگ پاسخ دهید